İsviçre’den Mercedes Vito, Porsche Cayenne ve Macan’a yasak!

İsviçre hükümeti, emisyon hilesi tespit edilen bazı otomobil modellerinin ülkeye ithalini yasakladığını açıkladı. Mercedes-Benz Vito’nun bazı modelleri ve Porsche’nin Cayenne ile Macan modelinin dizel motorlu seçenekleri İsviçre’ye ithal edilemeyecek.

Mevcut kullanıcıların araçlarını kullanmasında bir sınırlama getirilmediğini açıklayan hükümet yetkilileri, 17 Ağustos tarihinden itibaren Mercedes-Benz Vito’nun bazı dizel versiyonlarıyla Porsche Cayenne ve Macan’ın dizel modellerinin ülkeye girişinin yasaklandığını belirtti.

Yasaklamanın kapsamına Mercedes-Benz Vito’da 1.6 dizel seçeneği girerken, Porsche Macan’da 3.0 TDI ve Cayenne’de 4.2 TDI motorlar yasaklanan modelleri oluşturuyor.

Mercedes-Benz’in üreticisi Daimler, emisyon yazılım hilesinin ortaya çıkması üzerine Mayıs ayından itibaren Vito modellerinin ihracatını durdurduğunu açıklamıştı.

Volkswagen Grubu ile başlayan emisyon yazılım hilesi skandalı bu yıl Mercedes’e de sıçramış, geçtiğimiz günlerde de önce Renault-Nissan ve Subaru, ardından Japon otomotiv devleri Suzuki, Mazda ve Yamaha araçlarının emisyon ve yakıt etkinliği testlerinin uygun olmayan koşullarda yapıldığı itirafında bulunmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu