Jeep Avenger Avrupa’da Yılın Otomobili Seçildi

Jeep Avenger, 22 ülkeden 57 jüri üyesinin oylarıyla Car of The Year (COTY) “Avrupa’da 2023 Yılının Otomobili” seçildi. Jeep markasının ilk tamamen elektrikli, kompakt B-SUV’u, en yakın rakibinden 87 puan fazla puan alarak birincilikle ödüllendirildi. Avenger aynı zamanda prestijli Car of The Year (COTY) ödülünü kazanan ilk Jeep unvanını da aldı.

Jeep’in ilk elektrikli modeli olan Avenger, 2023 Avrupa’da Yılın Otomobili (COTY- Car of The Year) seçildi. Avenger, yarışmanın 60 yıllık tarihinde bu prestijli ödülü kazanan ilk Jeep unvanını da aldı. COTY – Car of The Year’ın 22 ülkeden 57 uzmandan oluşan jürisi Avenger’a toplamda 328 puan verdi. Avenger neredeyse tüm jüri üyelerinden en yüksek puanları alarak en yakın rakibinin 87 puan önüne geçti ve Avrupa’da Yılın Otomobili olarak ödüllendirdi.

Yılın Otomobili Jürisinin yeni Başkanı Søren W. Rasmussen, Avenger’in başarısını kutladı “Jeep Avenger, Yılın Otomobili’nin hak edilmiş kazananıdır. Avenger, otomobil dünyasının yeni dönemi ve markanın karşı karşıya olduğu büyük değişimi yansıtıyor. Jeep Avenger gerçek bir Avrupalı ve çok sayıda iyi özelliği var. Jürimiz de sonuçtan çok memnun ve 2023 Yılının Otomobili unvanının arkasında duruyor. Tebrikler!” dedi

Christian Meunier – Jeep CEO’su

Jeep CEO’su Christian Meunier “Avrupalı uzmanlardan oluşan bu seçkin jürinin, ilk kez Jeep markalı ve tam elektrikli bir SUV’u Avrupa’da Yılın Otomobili olarak seçmesinden onur ve gurur duyuyoruz.” dedi. Meunier ayrıca “Jeep markası ilk kez bu yarışmada hem finalist hem de kazanan oldu. Avenger, dünyada sıfır emisyonlu lider SUV markası olma yolumuzdaki, küresel elektrifikasyon stratejisinin de önemli bir adımını temsil ediyor” diyerek zorlu yarışmada yer alan diğer finalistleri de tebrik etti.

Jeep Avrupa Başkanı Antonella Bruno ise “Avenger, Jeep markasının Avrupa pazarına ve elektrifikasyona olan bağlılığını teyit ediyor. Jeep’in Avrupa’daki elektrikli evriminde önemli bir adımın temsilcisi olan Avenger, Avrupa için doğru boyutta, yetenekli, tamamen elektrikli araçlardan oluşan bir portföye de öncülük ediyor” diye konuştu.

En başından itibaren tam bir “Jeep” olarak tasarlanan ve geliştirilen Avenger, kompakt boyutlarına Jeep DNA’sını taşırken; tasarım, tarz, işlevsellik ve gelişmiş teknolojik niteliklerle müşterilerin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılıyor. Avenger’ın ikinci nesil 400 Volt elektrikli güç-aktarma sistemi, Stellantis ve Nidec Leroy-Somer Holding arasındaki ortak girişim olan Emotors tarafından sunuluyor. 156 hp’ye karşılık gelen 115 kW güç ve 260 Nm tork üretiyor. Avanger’daki yine Stellantis tarafından üretilen yeni 54 kWh kapasiteli batarya, yüksek enerji yoğunluğu ile nominal ve kullanılabilir enerji arasında mükemmel bir oran sunuyor. NMC 811 Lityum-İyon kimyasını kullanan batarya 17 modül ve 102 hücreden oluşuyor. Şehir döngüsünde 550 km ve WLTP döngüsünde ise 400 km menzil sağlıyor. Son derece kompakt bir yapıya sahip olan 2 milyon kilometrenin üzerinde test edilen batarya, ön ve arka koltukların altında yer alıyor. Avenger, hızlı şarj noktalarında DC 100 kW Mod 4 kablo ile 30 km sürüş menzili için 3 dakikada şarj oluyor. Ayrıca, bataryalar yüzde 20’den yüzde 80’e sadece 24 dakikalık sürede şarj edilebiliyor. Avenger bu özellikleriyle ve Avrupalı kullanıcıların günde ortalama 30 km yol kat ettiği göz önünde bulundurulduğunda şarj etmeden günlerce sürüşe imkan sunuyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda lanse edilen Jeep Avenger, kısa sürede büyük ilgi gördü. Avrupa Pazarları için gelişmiş donanımları ile lansmana özel “Jeep Avenger 1st Edition” için ön siparişler fuar gösteriminden hemen sonra başladı ve Avenger ön rezervasyonun başlamasından itibaren 3 aydan kısa bir süre içinde, yüzde 60’ı İtalya dışında olmak üzere 8 bin’den fazla satıldı.

FOTO GALERİ👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu