Jeep Grand Cherokee’yi bir beden büyüttü

Yeni Grand Cherokee L, mevcut Grand Cherokee’nin daha uzun ve 3 sıra koltuğa sahip versiyonu.

Jeep, Grand Cherokee L modelinin örtüsünü kaldırdı. Model isminde yer alan L harfi aslına büyük anlamına gelen Large’ın L’sinden geliyor. Yani beşinci nesile geçen Grand Cherokee, daha uzun ve 3. Sıra koltuklara sahip versiyon sunuyor.

Dış tasarımında yüksek kaput ve ince farlarla bütünleşmiş yeni ön ızgara sunan Grand Cherokee L, dördüncü neslinden daha şık bir duruş sergiliyor.

A sütunundan başlayıp arka camı saran krom detaylar yan cepheye hareketlik kazandırırken, araçta ilk defa kullanılan 21 inçlik jantlar ise dikkat çekiyor.

Gran Cherokee L, arka cephede ise ince stoplar ve geniş egzoz çıkışlarıyla öndeki gibi şık bir tasarım sunuyor.

Bir önceki nesilde 4.820 mm uzunluğa ve 2.910 mm aks mesafesine sahip olan araç, yeni nesilde 3.090 mm aks mesafesi ve 5.200 mm uzunluk sunuyor.

Yeni Grand Cherokee, bir önceki nesle göre oldukça şık, kaliteli ve modern bir iç mekan sunuyor. Standart olarak 8.4, opsiyonel olarak ise 10.1 inçlik bilgi eğlence ekranına ve 10.3 inçlik dijital ekrana yer veriliyor. Aracın Overland ve Summit donanımlı versiyonlarında ön koltukların 16 yönlü elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı, soğutmalı, masajlı ve 5 farklı kaydedilebilir profilli olacakları, bunların yanı sıra en üst seviye donanım paketinde ise 2.sıra koltukların da ısıtmalı ve soğutmalı olacağı belirtiliyor.

Grand Cherokee’de 1.027 litre sunulan bagaj hacmi, Grand Cherokee L’de 3. sıra koltuklar açık durumdayken 484, katlandığı zaman ise 1.328 litreye kadar çıkıyor.

Grand Cherokee L’ın kaputunun altında aslında bir önceki Grand Cherokee’de yer alan 290 beygir güç ve 348 Nm tork üreten 3.6 litrelik V6 motor Amerika’da giriş versiyon olarak sunuluyor. Opsiyonel motor seçeneklerinden 360 beygirlik güç ve 530 Nm tork üreten 5.7 litrelik V8 motor da tercih edilebiliyor.

8 ileri otomatik şanzımanla sunulan araç, standart olarak 2 tekerden çekişli olarak sunulurken, 4 tekerden çekiş sistemi ise opsiyon. Grand Cherokee L’da 5 farklı seviyeye sahip Quadra-Lift adaptif havalı süspansiyon da  sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu