Kamuya araç alımında 3 yeni kriter

Kamu kurumlarına alınacak veya kiralanacak araçlarda tasarruf dönemi başlıyor. Bu konuda Kamu Görevliler Etik Kurulu, 3 yeni kriter belirledi.

Savurganlıktan kaçınmayı ihmal eden kamu görevlilerine yönelik Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından verilen ihlal kararında; “düşük maliyet”, “zorunlu ihtiyaç” ve “yerli üretim” kriterleri öne çıkacak.

2020 yılında Kamu Görevleri Etik Davranış İlkeleri arasında yer alan savurganlıktan kaçınma ilkesinin 25 kez ihlal edildiğini belirleyen Kamu Görevlileri Etik Kurulu, söz konusu kararlarında kamu binalarının, taşıtlarının, mallarının kullanımında israf ve savurganlıktan kaçınılmadığına belirledi.

Ayrıca Kamu Görevlileri Etik Kurulu; kamu görevlilerinin binalar, taşıtlar, kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanılmasını yasaklayan ilkenin de aynı dönemde 21 kez ihlal edildiğine karar verdi.

Ekonomi reformlarının hayata geçirilmesi kapsamında, kamu harcamalarının önceliklendirilmesi ve kaynakların etkin kullanımının gözetilmesi planlanıyor.

Kurumların harcamaları gözden geçirilecek, kamuda taşıt alımına ve kiralamasına izin verilmeyecek, bakım maliyetlerinin düşük tutulması ve zorunlu hallerde taşıt alımı veya kiralamasında en ekonomik yöntemin seçilmesi sağlanacak. İhtiyaç analizi sonucunda alınmasına karar verilen araçlarda yabancı yerine yerli üretime öncelik verilecek.

Kamudaki harcamalar ve alımlar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Beştepe’nin koordinasyonunda takip edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu