Karsan Kanada’ya distribütörlük verdi

Avrupa'nın ilk sürücüsüz elektrikli otobüsü Otonom e-ATAK ile Norveç'e giren ve Avrupa'ya 300'e yakın elektrikli araç teslim eden Karsan, şimdi de okyanus ötesine geçiyor. Kanada'nın otobüs konusunda en birikimli şirketi Damera, Karsan distribütörü oldu.

Modern ve teknolojik ürün yelpazesiyle toplu taşıma çözümleri sunan Karsan, ihracat hedefi kapsamındaki çalışmalarını Kuzey Amerika pazarına da taşıyor. Globalleşme hedefiyle ürün gamını sürekli güncel tutan ve elektrikli araçlarıyla Avrupa’da önemli satış başarıları kazanan Karsan, Kanada’nın önde gelen otobüs şirketlerinden Damera Bus Sales Canada Corp. ile anlaştı. İş birliği kapsamında tecrübeli otobüs ve ulaşım şirketi Mississauga Bus Group of Companies’a bağlı Damera, Karsan’ın Kanada’daki yetkili distribütörü oldu. Uzman kadrosuyla Kanada’da yaygın bir ağa sahip olan Damera, Karsan markalı ürünlerin satışı ve satış sonrası hizmetleri konusunda faaliyet göstermeye başladı.

Karsan, Kanada’nın en yaygın otobüs satış ve servis ağına sahip şirketlerinden Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzaladı.

Konuyu değerlendiren Karsan CEO’su Okan Baş, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’yı da hedef pazar olarak belirlediklerini ifade ederek, “Küresel alandaki iş birliklerimizi stratejimiz doğrultusunda Kuzey Amerika’da Kanada ile sürdürüyoruz. Bu kapsamda Damera şirketi ile distirbütörlük anlaşması imzaladık. Hemen ardından geçtiğimiz Ağustos ayında, ABD’nin önde gelen ulaşım teknolojileri fuarı olan ACT’te sergilediğimiz e-JEST aracımızı Damera’ya teslim ettik. e-JEST, halihazırda Kuzey Amerika’da müşteri tanıtımları kapsamında büyük bir ilgiyle dolaşıyor. Karsan e-JEST ile birlikte elektrikli ürün gamımızın Kuzey Amerika pazarında önümüzdeki dönemde etkin bir şekilde yer almasını hedefliyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu. Kuzey Amerika pazarına yönelik Karsan’ın diğer çalışmalarına da değinen Baş, “Elektrikli ürün ailemizin bir diğer  üyesi Otonom e-ATAK aracımızı, kampüslerinde çalışması üzere ABD’de yer alan Michigan State University’e gönderdik. Bir rota üzerinde testleri yapılan Otonom e-ATAK, gelecek sene başında ise kampüste öğrencileri, öğretim görevlilerini ve diğer personelleri taşıması amaçlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk deneme sürüşleri öğrenciler eşliğinde gerçekleşti ve çok olumlu tepkiler aldık. Dünyanın bir diğer ucunda Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimini gerçek trafik koşullarında sunuyor olmak gurur verici” şeklinde konuştu.

Karsan Kanada’da tecrübeli Damera’ya emanet

Karbon salınıma dikkat eden ve çevreci vizyonu bulunan şehirlerin ilk tercihleri arasında bulunan Karsan’ın Kanada’daki distribütörü Damera, ülke genelinde otobüs ve toplu taşıma endüstrisindeki tecrübesi ve kapsamlı bilgi birikimiyle faaliyet gösteriyor. Satış konusunda uzman kadroya sahip Damera, aynı zamanda detaylı tamir ve onarımların gerçekleştiği, son teknoloji boya kabininin yer aldığı merkez tesisi ve yedek parça ağıyla da satış sonrası hizmetler alanında farkını ortaya koyuyor.

Karsan Hakkında:

Türk otomotiv sanayinde 55 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan’ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası tek vardiyada yılda 19 bin 870 araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 90 bin metrekaresi kapalı toplam 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

50 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yük ve yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşımacılık segmentinde “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında JEST, ATAK ve Star modellerini üretiyor. Ayrıca, dünya devi BMW ile olan iş birliği kapsamında yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile Seviye 4 sürücüsüz otobüsü Autonomous e-ATAK modelinin ve 10-

12-18 metrelik e-ATA otobüslerinin üretimini ve satışınıgerçekleştiriyor. 2022 yıl sonu itibariyle Renault markası için Megane otomobilleri üretecek olan Karsan, bugün Hyundai Motor Company (HMC) için yeni H350 hafif ticari araçlarını ve Menarinibus için 10-12-18 metre otobüsleri de üretiyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu