Kia’dan elektrikli hamle

Koreli otomobil üreticisi Kia, markayı elektriklendirmek ve geleceğe taşımak için Plan S adında beş yıllık iddialı bir plan başlatıyor. 

Bu yılın başlarında Plan S stratejisini açıklayan Kia, 2025 yılına kadar 11 modelden oluşan elektrikli bir seri kuracak ve 2027’ye kadar tamamen elektrikli yedi araç piyasaya sürecek. Marka ayrıca 2026 yılına kadar 500 bin elektrikli ve 500 bin hibrit ile plug-in hibrit araç satmayı planlıyor.

Bu stratejinin kardeş firma Hyundai’yi geride bırakmasını aldırış etmediğini belirten Kia’nın CEO’su Ho Sung Song, Sadece stratejimizi düşünüyorum”dedi. Song: “Daha dinamik, şık ve yaratıcı olmak istiyoruz. İşimizin ağırlığı dengesinde, proaktif olarak EV dünyasına Hyundai’den önce odaklanmalıyız.”

Ho Sung Song – Kia CEO’suKia’nın patronu, Hyundai’nin imajına rakip olmak için marka imajını iyileştirmesi gerektiğini belirtiyor; En iyi küresel markalarla ilgili yakın tarihli bir çalışmada, Hyundai 36. sırada yer alırken Kia 86. sırada yer aldı.  Kia, bunu değiştirmek için, EV’leri kullanmanın yanı sıra marka, yakında modellerini Ocak ayından itibaren süsleyecek yeni bir logo çıkaracak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu