Mercedes EQ ailesinin yeni üyesi EQB tanıtıldı

Mercedes'in yedi koltuklu elektrikli SUV'u EQB de resmen tanıtıldı. Mercedes bu modelle birlikte beşinci %100 elektrikli otomobilini piyasaya çıkarmış oldu.

Alman otomobil devi Mercedes, 15 Nisan’da tanıttığı amiral gemisi EQS modelindin ardından EQA’nın 7 kişilik kardeşi EQB’yi de Şangay otomobil fuarında gün yüzüne çıkardı.

Mercedes Pekin’de üretilecek ve bu yıl satışa sunacağı EQB’nin Çin’e özel versiyonun sergiliyor. Marka, Macaristan’ın Kecskemét fabrikasında üretilecek Avrupa versiyonunu 2021’de piyasaya sürecek.

EQ ailesinin yeni SUV’u EQB, 288 hp güç çıkışı sunuyor. Mercedes, EQB’yi 66,5 kWh’tan başlayan farklı güç çıkışları, pil paket boyutlarının yanı sıra önden ve dört tekerlekten çekişli konfigürasyonlara satışa sunacak.

Avrupa’da EQB, 350 4 Matic 419 km sürüş menzili sunan versiyon ile satılacak. Marka, yakın gelecekte araca uzun menzilli versiyon da eklemeyi planlıyor. EQB, standart olarak 11 kW AC şarjın yanı sıra DC ile 100 kW’a kadar hızlı şarj edilebiliyor.

Dış tasarımda EQB, Mercedes-EQ ailesinde yer alan siyah bir panjur ve full LED farları birbirine bağlayan ışık şeridi sunuyor. EQB’ye özel 20 inç jantlar, bakır renge sahip.

Arka cephede ise EQB, tıpkı EQA’daki gibi stopları birbirine bağlayan bir ışık şeridi sunuyor. Mevcut modelde bagaj kapağında bulunan plakalık ise elektrikli versiyona tamponda yer alıyor. 2.829 mm dingil mesafesine sahip yeni EQB, mevcut GLB ile aynı mesafeyi sunuyor.

GLB ile aynı iç mekana sahip EQB, mevcut modelden farklı olarak, bakır renginde trim parçalar sunuyor. EQB’nin Elektrik Zekalı Navigasyon sistemine sahip MBUX bilgi-eğlence sistemi, yalnızca gerkli şarj istasyonları değil, aynı zamanda hava durumunu da hesaba katarak hedefe gidilecek en hızlı rotayı hesaplıyor. Yeni EQB’nin fiyat detayları ve tüm özellikleri yıl sonuna doğru açıklanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu