Yerli elektrikli SUV’a sayılı günler kaldı

Merakla beklenen yerli otomobilin tasarımını yapan dünyaca ünlü şirket açıklandı.

Gebze bilişim vadisinde üretilen, bu ay içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından testi gerçekleştirilerek tanıtımı yapılacak olan yerli otomobilin tasarımını yapan şirket açıklandı.

Yerli elektrikli SUV’nin tasarımını 1930’da kurulan; Bugatti Veyron, Lamborghini Urus, McLaren P1, Mercedes-AMG Project One, Pagani Zonda ve Porsche Mission E gibi güncel birçok hiper otomobilin tasarımlarında da rol alan, aynı zamanda Ferrari’nin de tasarımcısı olan işinde ve dünyada ün kazanmış Pininfarina yaptı. Yerli otomobilin tasarımını dünyaca ünlü İtalyan tasarım şirketinin üstlenmesi heyecanla karşılandı.

Ferrari ve Lamborghini tasarımlarıyla ün kazanan, aynı zamanda İtalyan araçların birçoğunda imzası bulunan ve Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi çok sayıda markaya tasarımlar yapan Pininfarina, artık yerli elektrikli SUV’nin de tasarımında rol alıyor.

[metaslider id=”26295″]
Pininfarina’nın tasarladığı güncel modeller: Battista, HK GT

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, proje ile ilgili yaptığı birçok açıklamada,  yerli otomobil projesinde dünyanın en iyileri ile çalışmayı tercih ettiklerini söylemişti. Tasarımda Pininfarina gibi bir dünya markasının tercih edilmesi, yerli otomobil ile ilgili merakı iyiden iyiye aktardı.

Merakla beklenen yerli otomobilin lasmanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı test sürüşü ile  Aralık ayı içinde yapılması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu