Volkswagen’den Türkiye yatırımına yeşil ışık

Türkiye yatırımına sıcak baktıklarını belirten VW yöneticileri, yeni fabrika hakkındaki resmi açıklamanın yıl bitmeden yapılacağı bilgisini paylaştı.

Volkswagen, Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” unvanlı Manisa’da 943,5 milyon lira sermayeli şirket kurmuştu. Fakat Suriye’nin kuzeyine düzenlenen Barış Pınarı Harekatı nedeniyle firma, Türkiye’de hayata geçirmeyi planladığı fabrikayı askıya almıştı.

Türkiye’nin sahip olduğu mühendislik birikimi, otomotiv üretim tecrübesi ve yan sanayisinin üst düzey kalitesi gibi parametrelerinin , VW ‘nin yeni fabrikası için hayati önem taşıdığını belirten firma yetkilileri, genel merkezde konuşulan bu konun henüz netlik kazanan bir durum olmadığını aktardı.

Wolfsburg’daki genel merkezde konuşulan bu konu, fabrikanın VW yöneticileri tarafından Türkiye’de açılmasının haklı bir beklenti olduğunu belirtilmesiyle birlikte yeni fabrika hakkındaki resmi açıklamanın yıl bitmeden yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Firma yöneticilerinin aktardıkları bilgi doğrultusunda Volkswagen’in Türkiye yatırımına yeşil ışık yakması, önümüzdeki süreçte bir pürüz çıkmaz ise şirketin Manisa yatırımının gerçekleşeceğinin belirtisi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu