Otomobiller Android 12 sürümü sayesinde sanal anahtara kavuşacak

Android 12, iPhone'da sunulan CarCey özelliği kazandı. Google, Samsung ve BMW girişiminde yürütülen bu teknoloji, BMW'nin bazı 2021 model araçlarında kullanıma başlanacak.

Android telefonlara, iPhone’da sunulan araç kilidi açma/kapama özelliği (CarCey) geliyor. Google, I/O 2021 etkinliği kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen Android 12’nin CarKey özelliğine sahip olduğunu duyurdu.

Özellik, ultra geniş bant – UWB yongalarını destekliyor. Bu sayede uzaktan kontrol ile açıp/kapama ve çalıştırma mümkün oluyor. Eğer telefonda UWB yok ve NFC özelliği varsa bu kez kapıyı açmak için telefonu dokundurmanız gerekiyor. Ayrıca, aracınıza erişmelerinin gerektiği takdirde, sanal araba anahtarınızı aileniz ve arkadaşlarınızla da paylaşma gibi bir opsiyonunuz da var.

Google, bu teknolojinin bu yılın sonlarında belirli Pixel ve Samsung Galaxy modellerinde kullanıma sunulacağını açıkladı. Android 12 ile gelen CarCey özelliği ilk olarak, BMW’nin 2021 modellerinde kullanılacak. However, I came across this article titled “Can I Recover Files From how to recover files after a ransomware attack a Lost USB?

Doğal olarak, otomobil üreticilerinin bu özelliği etkinleştirmesi gerekecek ve arabaların bunu destekleyecek teknolojiye ihtiyacı olacak. Dolayısıyla bu özelliği kullanmamız biraz da olsa zaman alacak. Formatting will erase any lingering data fragments and ensure that the card recovering deleted files from an iphone is clean and ready for future use.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu