Oyak Renault da nihayet üretime ara veriyor

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle daha önce Ford Otosan, Toyota ve Honda Türkiye üretime ara verdiğini açıklamasına rağmen aynı açıklamayı yapmayan otomotiv fabrikalarından biri olan Oyak Renault da 26 Mart'tan itibaren üretime ara verdi.

Renault’un Türkiye Fabrikası Oyak, Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili gelişmeleri uzun bir süredir yakından takip ettiğini, her zaman öncelik olarak çalışan sağlığını göz önüne aldığını ve T.C Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri doğrultusunda önleyici tedbir ve uygulamaları bugüne kadar devreye aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirtti.

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedbirleri elden bırakmayan Oyak Renault Otomobil  Fabrikası, global tedarik zincirinde yaşanan aksamaları da dikkate alarak Otomobil Fabrikaları’ndaki faaliyetlerinin büyük bir kısmına 26 Mart 2020 tarihi itibariyle kademeli olarak geçici bir süre ara verdiğini belirtti.

Bu süre zarfında, Oyak Renault yönetimi; virüsün yayılmasının önlenmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan tavsiyeler doğrultusunda, çalışanlarını evlerinde kalmaya, ulusal ve yerel makamların talimatlarına uymaya çağırdığını ifade etti.

Üretime ara  veren Oyak Renault, üretime yeniden başlama tarihini ülkedeki ve dünyadaki gelişmelere göre Oyak Renault ve Groupe Renault kararları doğrultusunda paylaşılacağını belirtti.

Daha önce Ford Otosan, Toyota, Honda Türkiye, Mercedes-Benz Türk ve MAN Türkiye üretime ara verdiğini açıklamıştı. Tofaş ve Hyundai Assan ise üretime devam ediyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu