Passat Sedan artık üretilmeyebilir

Volkswagen'in Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçmesi Passat Sedan'ın sonunu mu getiriyor? Alman Auto Bild dergisinin iddiasına göre Passat artık sadece Variant kasa tipi ile devam edecek.

Almanya’nın köklü otomobil dergisi Auto Bild, çok önemli bir iddiada bulundu. Volkswagen’in Passat’ı yeni nesilde sadece Variant kasa tipi ile üreteceğini ifade ediyor. Buna gerekçe bularak da VW’nin Türkiye’de yapmayı düşündüğü ve sonradan siyasi nedenlerle vazgeçtiği fabrika yatırımının iptal edilmesini gösteriyor.

Volkswagen, Manisa’da bir fabrika yatırımı için şirket kurmuş, yer tespiti yapmış ve fabrika inşaatına başlanacağını açıklamıştı. Türk Ordusu’nun Afrin’e girmesinden sonra Alman devletini dayatmasıyla yatırımdan vazgeçti. Siyasi nedenlerle alınan bu karardan VW CEO’su Herbert Diess de memnun olmadığını açıklamak zorunda kaldı. Kurulacak fabrikada Passat Sedan, Variant ve Skoda Superb’in üretilmesi planlanıyordu.

Herbert Diess – Volkswagen CEO’su

Yeni nesil Passat ve Superb’in Slovakya’da kurulacak daha küçük çaplı bir fabrikada üretileceğini açıklayan VW, bu fabrikada ağırlığı Skoda Superb’e vermeyi düşünüyor. 2014 yılından beri üretimi süren Passat B8, Dollart Körfezi’ndeki Emden fabrikasında üretilirken, yeni neslin bu fabrikada üretilmesi düşünülmüyor. Çünkü yeni elektrikli model ID.4, Emden fabrikasında üretilmeye başlarken, bir başka elektrikli model ID Vision da önümüzdeki zamanlarda bu fabrikada üretime geçecek.

Passat B9 olarak hayatına devem edecek olan yeni nesil, muhtemelen sadece Variant kasa olarak sevenlerin karşısına çıkacak. 4.850 mm uzunluğa ulaşması beklenen aracın Shooting Brake tarzı yatay bagaj kapağına sahip olması bekleniyor. Bagaj alnı mevcut modelden kısmen geniş olsa da çok büyük bir fark olmayacağı düşünülüyor. Aracın iç mekanının Skoda’nın elektrikli SUV modeli Enyaq ile benzer bir tasarıma sahip olacağı düşünülüyor.

Skoda Enyaq – İç Mekan

MQB platformunda üretilmeye devam edilecek olan Passat B9’un sürüşünde büyük sürprizler beklenmiyor. Yeni Passat’ta çift SCR (Seçici Katalitik İndirgeyici) sistemi ile çalışan ve gücü 150-200 beygir olan 2.0 TDI dizel motorların yanı sıra, B8’den tanıdığımız 150 ve 220 beygir gücündeki benzinli motorların da görev yapması bekleniyor. Muhtemelen en üst modelde 250 beygirlik bir benzinli motor da bulunacak. Ayrıca 20 kWh’lik bataryaya sahip bir plug-in hibrit seçeneği de yer alacak. Geliştirilmiş bataryanın tam şarjı için 2 saat yeterli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu