Petlas, yılın ilk yarısında yüzde 34 ciro artışı gösterdi

Petlas, 2023'ün ilk yarısında doğru stratejileri ve yatırımları ile büyümesini sürdürdü. 2022 yılının aynı döneminde

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye lastik sektörünün araştırma ve geliştirme lideri Petlas, yılın ilk altı aylık dönemine ilişkin mali değerlendirmelerini açıkladı. Petlas, 2022 yılına göre cirosunu yüzde 34 artırarak 2023 yılında 7 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılının ilk altı ayında ihracat 145 milyon dolara ulaştı.

Petlas, büyüme ivmesini sürdürmek için yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. 2023’ün ilk altı ayında, 20 milyon dolarlık akıllı depo yatırımı ve 360 milyon dolarlık yeni fabrika yatırımı başlattı. Bununla birlikte, Petlas, 2023 yılı ilk yarısında 16 yeni ürün ve 248 yeni ebat üretti ve 16 yeni savunma sanayi projesi geliştirdi.

Ürün ve projelerinde sürdürülebilirliğe odaklanan Petlas, 2023’ün ilk altı ayında 38 bin 640 ton atık su geri kazanımı yaptı. Bu çabalarla Petlas, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla sektördeki öncü konumunu korudu.
Petlas, çevre dostu enerji üretmek için 19 milyon dolarlık bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı yaptı. Ara çekişli buhar türbini, bu yatırım ve 40 milyon dolarlık yeni nesil teknolojili akışkan yataklı kazan yatırımıyla devreye alındığında Petlas lastik pişirme için kullanılacak buhardan elektrik üretecek. Petlas fabrikası, elektrik üreten buhar türbini ve GES yatırımıyla toplam enerji tüketiminin yüzde altmışını karşılayacaktır.

AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi S. Safa Özcan, Petlas olarak 2023 yılının ilk yarısında firmamızın büyüme stratejilerini başarıyla sürdürdüğünü görmek bizim için gurur verici. Türkiye’de öncü bir rol oynamak ve ulusal prestijimizi korumak için çalışmaya devam ediyoruz. Ar-Ge lideri olarak, Türkiye lastik sektöründe öncü bir rol oynamak ve ulusal prestijimizi uluslararası alanda da sürdürmek için güçlü bir şekilde faaliyet göstereceğiz. Bu bağlamda, sektörel çeşitliliği artırmak, yeni teknolojiye ayak uydurmak ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak bizim için en önemli faktörlerdir. Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak yeni yatırımlar yapmaya ve firmamızı hedeflerine ulaştıracak projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Petlas, 2023’ün ilk altı ayında sektördeki liderliğini elde ettiği başarılarla taçlandırdı. 2022 yıl sonu rakamlarını baz alan Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin açıklandığı Capital 500 listesi,

149’uncu sıradan 133’üncü sıraya yükseldi. Fortune dergisinin yayınladığı 2022 yılı Fortune 500 Türkiye sıralamasında 108’inci sıraya yükseldi. Brand Finance listesinde en çok değer kazanan marka oldu ve 66’ncı sıradan 62’nci sıraya yükseldi. Dijital İtibar Raporu’na (DİR100) göre, lastik sektöründe dijital dünyanın en itibarlı markası. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesinde ise 67’nci sıraya yükselerek lastik sektöründe ihracat liderliğini sürdürdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu