Pistte Rekabet Nefesleri Kesti

2018 Türkiye Pist Şampiyonası’nın 2.ayak yarışları, 30 Haziran-01 Temmuz tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi.

Maxi ve Super olmak üzere 2 ayrı kategoride 13 sporcunun katılımına sahne olan hafta sonu, Apex Masters pilotlarının drift gösterileri, muhteşem super sport otomobiller, padok alanında standlar ile gün boyu müzik ve eğlence ile renklendi ve otomobilseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu…

1 Temmuz Pazar günü 2 ayrı yarış olarak koşulan 2.ayak mücadelesi nefes kesen mücadelelere sahne oldu. 1 Temmuz Pazar günü Körfez Pisti’ni dolduran yarışseverler, super ve maxi grubun bir arada start aldığı yarışlar öncesinde ve sonrasında Apex Masters pilotları Volkan Arısoy, Abbas Çimen, Furkan Karan, Örge Pamukçu ve Mert Gırgırlar‘ın drift gösterileriyle coştular.

Maxi grupta koşulan 20 turluk her iki yarış sonucunda ilk 3 değişmedi… Birinciliklerin sahibi sıralamada en hızlı tur zamanını kaydederek pole pozisyonu kazanan BMW Z4 GT3 pilotu Galip Atar olurken, ikincilik Körfez’e şampiyona lideri olarak gelen ERS-MAK Racing Team pilotu Hakan Mete Kutay‘ın ve üçüncülük de Porsche 911 GT3 ile yarışan takım arkadaşı Metin Çalışkan‘ın oldu.

Super grupta ise ERS-MAK Racing Team’den BMW 320 SI ile Ersin Yücesan iki yarışı da kazanmayı başarırken ilk yarışta ikinci sırada Honda Civic Type-R ile Osman Demirel ve üçüncü sırada ise Honda Civic Type-R ile Uğur Fatinoğlu, ikinci yarışta ise ikinciTahir Bilge üçüncü Osman Demirel oldular.

Türkiye Pist Şampiyonası’na 28-29 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 3.ayak yarışları ile devam edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu