Renault Daimler’deki hisselerini satıyor

Renault, 3,6 milyar euroya ulaşan borç nedeniyle Mercedes-Benz'in sahibi Daimler’de bulunan hisselerinin yüzde 1,54’ünü satacağını açıkladı.

2020 yılını 8 milyar euro zarar ve 3,6 milyar euro net borç ile kapatan Fransız otomobil üreticisi Renault, Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in sahibi olduğu Daimler’deki yüzde 1,54 hissesini satacağını ve bununla birlikte, borçlarını azaltmayı hedeflediğini  bildirdi.

Daimler’in 72.09 euroluk hisse değeri göz önüne alındığında, söz konusu satıştan 1.2 milyar euroya yakın gelir etmeyi bekleyen Fransız marka, ortaklıkla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Renault Grubu ile Daimler arasındaki endüstriyel ortaklık değişmedi ve bu finansal işlemden etkilenmedi.”

Renault 2010 yılında endüstriyel ortaklığını güçlendirmek için 2010 yılında Daimler ile hisse alışverişinde bulunmuştu. Anlaşma sonrası işin içine Nissan hisseleri de dahil edilmişti. 2012 yılından bu yana Mercedes’e motor üreten Renault’un yüzde 3,1’ine karşılık Daimler’in yüzde 1,54’ü Fransız markaya geçmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu