Renault ticaride hidrojene geçiyor

Renault'un hidrojen teknolojisine sahip hafif ticari modelleri iddialı menziller sunuyor.

Renault’da Kangoo ve Master’ın hidrojenle çalışan versiyonları hafif ticari yelpazesine katıldı. Michelin Grubunun bir yan kuruluşu olan Symbio ile birlikte geliştirilen teknolojiyi Renault, 2014 yılından beri test ediyordu.

Renault, 3.9 metreküp yük hacmi ve hidrojen teknolojisiyle 370 km civarında menzil sunan hafif ticari modeli Kangoo ZE’yi yıl sonunda Fransa’da 48.300 € (53.883 $) başlangıç fiyatıyla satışa sunacak.

Kangoo ZE’nin yanı sıra, hem kamyonet hem de kabin şasi gövdesiyle 10.8 ila 20 metreküp arasında değişen bir yük hacmine ve aynı zamanda iki hidrojen tankı sayesinde 350 km menzile sahip Master ZE için ise henüz bir fiyatlandırma açıklanmadı.

Her iki model için hidrojen deposunun kapasitesine bağlı olarak dolum süresi 5 ila 10 dakika süren bu araçlar su buharından başka bir şey yaymıyor.

Renault Kıdemli Başkan Yardımcısı Denis Le Vot, “Bu araçlar profesyonellere uzun mesafeli yolculuklarında ihtiyaç duydukları tüm aralığı ve rekor şarj süreleri sağlıyor” dedi. “Renault Master ZE Hidrojen ve Renault Kangoo ZE Hidrojen, elektrikli sürüşün tüm konforunu sunarken, çevreye saygılı karbondan arındırılmış enerjiyle çalıştığından, avantajlar burada bitmiyor.” sözlerini ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu