Renault tüm araçlarına 180 km/s hız sınırı getiriyor

Ölümcül kazaların önün geçmek için Renault'ta Volvo gibi tüm yeni modellerine 180 km/s hız sınırı uygulayacak. Bu hız sınırı uygulaması Dacia'nın da yeni modellerinde yer alacak.

Geçtiğimiz yıl İsveçli marka Volvo tüm araçlarına 180 km/s hız sınırı getirmişti. Şimdi de Renault tüm yeni modellerine hız sınırı getirecek.

Fransız otomobil üreticisi Renault’un Paris’te düzenlenen hissedar toplantısında CEO Luca de Meo, tüm Renault ve Dacia modellerine 180 km/s hız sınırı getireceğini açıkladı.

Ölümcül kazaların üçte birinden fazlasının yüksek hız nedeniyle meydana geldiğini hatırlatan Luca de Meo, hız limitinin önümüzdeki yıldan itibaren yeni Renault ve Dacia modellerinde uygulayacaklarını söyledi.

Luca de Meo – Renault CEO’su

İlk olarak 2022 itibarıyla Megane-E, fabrika çıkışında etkinleştirilmiş otomatik bir hız sınırlayıcıyla gelecek. Aracın hız üst sınırı 180 km/s olacak.

Gelecekte tüm modelleri Safety Coach isimli bir otomatik kontrol sistemi ile donatmak isteyen Groupe Renault, bu teknoloji sayesinde aracın bulunduğu bölgeye göre hız sınırlamaları yapmasını sağlayacak. Böylelikle araçlar tehlikeli dönüşlerde ya da hava koşullarında sürücüye yardımcı olacak.

180 km/s hız sınırı açıklamasının yanı sıra deneyimli yönetici, Groupe Renault’u 10 yıl içerisinde sıfır emisyonlu bir üretici olmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Fransız üretici, Avrupa’da elektrikli araç satışlarının 2025’e kadar yüzde 65’ini, 2030’a kadar ise yüzde 90’ını oluşturmasını planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu