Seger, Gelecekte Sürdürülebilirlik için E-Mobiliteye Öncelik Veriyor

Her geçen yıl, elektrikle çalışan tüm araçları kapsayan e-mobiliteye olan ilgi ve dünya pazarındaki payı artıyor. Seger, gelecek vizyonunu yeniden şekillendirerek e-mobilite üzerine araştırma ve geliştirme projeleri geliştiriyor. Dünya çapında korna üretimi ve satışında ilk on sırada ve Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. 2017 yılından bu yana, Seger, vizyonu ve stratejik hedefleri doğrultusunda E-mobiliteye öncelik vererek, Tasarım Merkezi bünyesinde yürütülen projelerin %80'ini bu alanda yürütüyor.

Otomotiv sektöründe de elektrikle çalışan ve fosil yakıt tüketimini azaltan çevre dostu ulaşım araçlarının adı “elektromobilite” olarak bilinir. Glasgow İklim Zirvesi’nin COP26 bildirgesinde, 2040 yılına kadar tüm otomobil ve hafif ticari araçlar sıfır emisyonlu olmalıdır. Bu konuda birçok ülke ve araç üreticisi olan büyük otomobil üreticileri (OEM) çalışmalarını hızlandırıyor.

Dünya çapında satılan tüm araçların yaklaşık %8 ila %10’u elektrikli otomobillerdir.

Dünya pazarında e-mobilite cihazlarının payı her geçen yıl artıyor. Seger Tasarım Merkezi Müdürü Tolga Kumral, dünya çapında satılan araçların %8 ila %10’unun elektrikli araçlardan oluştuğunu belirterek, “Özellikle Çin, Avrupa ve ABD bu alanda başı çekiyor.” Türkiye ise bu alanda henüz çok yeni. Bununla birlikte, TOGG tarafından üretilen T10X modeli 2023 yılında piyasaya sürüldüğünde, Tesla ve bazı Çinli elektrikli araç üreticilerinin Türkiye pazarına girişiyle birlikte e-mobilite cihazlarının Türkiye pazarındaki payının hızlı bir şekilde artması bekleniyor” dedi.

Seger Tasarım Merkezi tarafından yürütülen projelerin %80’i e-mobilite sektörüne odaklanıyor.

Seger Tasarım Merkezi Müdürü Tolga Kumral, “Dünya ve Türkiye üzerinde yapılan çalışmaları incelemeye alıp kendi gelecek vizyonumuzu tekrar şekillendirmeye gittik” dedi. Yerli üretici Seger, e-mobilite sektöründe teknolojik ürün geliştiren ve üreten bir firma olarak 2017 yılında bu alana yöneldiğini belirtti. E-mobilite üzerine yapılan strateji toplantılarında, insan kaynaklarımızı, laboratuvarlarımızı ve yazılım alt yapımızı her geçen gün geliştirmeye başladık.

E-mobilite sektörü için en önemli öncelik noktası

Kumral, “AVAS, e-mobilite araçlarındaki sessizliğin yayalara karşı tehlikesi nedeniyle yayınlanan ECE-R138 regülasyonuna uyum için geliştirilen bir ürün.” Teydeb 1501 programında geliştirilen AVAS sistemi, içerisinde bir elektronik kontrol ünitesi olan ve bu ECU ile bir hoparlörü kontrol ederek araçların ses üretmesini sağlayan bir hoparlör içerir. TOGG T10X modeliyle birlikte seri üretime başladı. Aktif Ses Sönümleme Sistemi, şu anda Tasarım Merkezimizde çalıştığımız en önemli projelerden biri. Bu projenin amacı, özellikle e-mobilite sektöründe adaptif bir sistem geliştirerek araç kullanıcıları için daha iyi bir sürüş deneyimi sağlamak ve araçların hafifletilmesi hedeflerine katkıda bulunmak.”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu