Tesla Model S’ten dünya rekoru: 647 km

Tesla Model S, elektrikli otomobil alanında dünya rekoru kırdı. EPA tarafından onaylanan 647 km'lik menzil, bu alandaki en uzun onaylanmış mesafe.

Elektrikli otomobil sınıfında popülarite kazanan ve dünyanın en değerli otomobil firması olamayı başaran ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, başarılarını hız kesmeden devam ettiriyor. Elektrikli otomobil üreticisi, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Model S’in tam 402 mile yani 647 kilometre menzile kavuştuğunu belirtti. Bununla birlikte Tesla Model S, 647 km’lik menzili ile EV dünyasında yeni bir rekora imza attı.

Tesla Model S’in EPA tarafından onaylı 402 millik yani 647 km menzile sahip olduğu açıklandı. Böylelikle Tesla Model S, EPA onaylı 400 mil sürüş menzilini aşan ilk elektrikli araç olmayı başardı. Lucid Motors, Air isimli ilk modeli ile birlikte bu rekoru kırmayı hedefliyordu ancak Elon Musk ve ekibi elini hızlı tuttu ve Air henüz piyasaya bile çıkmayı başaramadan Tesla rekoru kırmayı başardı.

Tesla, 400 mil barajı için EPA onayını daha önceden almayı denedi ancak EPA, Model S’i daha önce test ettiğinde otomobil 391 mile yani 629 km’ye kadar çıkabildi. Tesla pes etmedi ve sonunda Model S’in menzilini 400 milin üzerine çıkaran değişiklikler yaparak dünya rekoru kırmayı başardı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu