Test: BMW 2 Serisi Active Tourer

1.5 Litre hacminde benzinli BMW Twinpower Turbo motoru ile birlikte kombine olarak 170 beygir güç üreten test konuğumuz BMW 220i Active Tourer, verimli olduğu kadar performansı yüksek bir sürüş de sunuyor.

Bavyeralı otomobil üreticisi BMW’nin MPV sınıfındaki oyuncusu 2 Serisi Active Tourer, yeni test konuğumuz oldu. İkinci nesil 2 Serisi Active Tourer, ilk nesline göre; geniş sekizgen biçimli böbrek ızgaraları, keskin çizgilere sahip LED farları ve geniş omuz çizgileriyle daha bir hormonlu duruyor diyebilirim. Gövdeye entegre edilen kapı kolları modelin yalın tasarım felsefesini ön plana çıkarırken, düz A sütunu ve uzatılan yan cam grafiği de test konuğumuz olan Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer’a dinamik bir görünüm kazandırıyor. Konuğumuz BMW 220i Active Tourer M Sport paketiyle beraber, sahip olduğu modern ve estetik detayları sayesinde hem sportif hem de kendinden emin bir duruş sergiliyor.

Geçelim MPV sınıfındaki aracın önemli olan noktasına, yani iç mekanına, bakalım bize ne gibi özellikler sunuyor? Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer’ın ikinci nesliyle gelen önemli yenilikler arasında geniş ve çok yönlü iç tasarım öne çıkıyor. Kabin geometrisi ve iç tasarımın detaylarında, geçtiğimiz günlerde keyifle kullanıp, yazdığım BMW’nin teknolojik amiral gemisi iX’ten alınan ilham kendisini fazlasıyla hissettiriyor. Böylelikle ince gösterge paneli, BMW Kavisli Ekran (Curved Screen) ve azalan düğmeler sayesinde Premium bir ambiyansa sahip yaşam alanı ortaya çıkıyor.

Standart olarak sunulan BMW Kavisli Ekran, Head-Up Display, Adaptif LED Farlar ve Sürüş Asistanı donanımları ile sürüş konforunu artırırken, opsiyonel olarak sunulan ve 360 derece görüşe olanak sağlayan Park Asistanı Plus donanımı ile şehir içi kullanım konforunu da artırıyor.

Kol dayamanın önünde yer alan cömert eşya gözünde hem akıllı telefon hem de termos gibi günlük hayatı kolaylaştıran eşyalar için geniş bir kullanım alanı sunuluyor. Böylelikle BMW 220i Active Tourer, ergonomikliği üst seviyede tutuyor. Ayrıca 220i Active Tourer, yolcularına selefine göre çok daha konforlu bir uzun mesafe yolculuğuna da olanak sağlıyor. Elektrikli olarak ayarlanabilen sürücü koltuğu aynı zamanda hafıza fonksiyonunu da kullanıcısına sunuyor.

2.670 mm dingil aralığına sahip olan Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, 13 santimetreye kadar öne kayabilen ve 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltukları sayesinde kullanıcılar için çok amaçlı bir yük bölmesi haline geliyor. Bu doğrultuda bagaj hacmi 1405 litreye ulaşabiliyor. Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, 1’inci nesline göre; 32mm daha uzun, 24 mm daha geniş ve 20 mm daha yüksek.

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer’ın mild hybrid teknolojisi ile frenleme veya sürüş esnasında otomobilin kinetik enerjisi elektriğe dönüştürülerek bataryada depolanabiliyor. Bu güç, otomobilin elektrik sistemlerinde kullanılarak motorun performans ve verimliliğini arttırıyor. Böylelikle daha düşük emisyon ve yakıt tüketimi elde edilirken ek olarak 19 beygir güç ve 55 Nm’lik tork sağlanıyor. 1.5 Litre hacminde benzinli BMW Twinpower Turbo motoru ile birlikte kombine olarak 170 beygir güç üreten Yeni BMW 220i Active Tourer, verimli olduğu kadar performansı yüksek bir sürüş de sunuyor.

Ülkemizde, Luxury Line ve M Sport olmak üzere 2 ayrı donanım paketine sahip Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, 136 beygir güç üreten 218i ve 170 beygir güç üreten 220i versiyonuyla satışa sunuluyor. Test konuğumuz olan BMW 220i Active Tourer M Sport, 1.340.300 TL fiyat etiketine sahip.

FOTO GALERİ👇

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu