Tofaş tıbbi malzeme üretimine başladı

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanları için tıbbi destek ekipmanları üretmeye başladığını belirtti.

Dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) salgını mücadelesinde kritik rol oynayan ve sağlık çalışanlarının güvenliğine yönelik yüz maskesi üreteceğini duyuran Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan’ın yanına, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Tofaş Türk Otomobil Fabrikası da eklenerek sağlık çalışanları için tıbbi destek ekipmanları üretmeye başladığını belirtti.

Bursa Şehir Hastanesi hekimlerine, sağlık personelini ve hastane ortamını virüsten korumak amacıyla geliştirilen biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabini teslim eden Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, sağlık çalışanlarına destek sağlayarak, siperlikli maske seri üretimine başlayacağını belirtti.

Tüm hastane ve sağlık  personeli için çok  önemli olan ve hasta ile yüz yüze çalışırken personeli aerosollerden koruyan siperlikli maskeler için, yüksek adetlerde üretime imkan verecek şekilde kalıp üretiminin tamamlandığını açıklayana Tofaş, bu hafta seri üretime hızla geçileceğini belirtti.

Cengiz Eroldu – Tofaş CEO’su

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin öncü sanayi ve Ar-Ge şirketlerinden biri olarak, corona virüsü ile verilen mücadeleye gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Sağlık personelinin korunmasına katkı sunmak için harekete geçtik. Mühendislerimiz, çok sayıda saha ve ofis çalışanlarımız örnek bir çalışma sergilediler. Kısa sürede, yurt dışından aldıkları kabin örneklerini daha da geliştirdiler; siperlikli maskeyi ise seri üretime hazır hale getirdiler. Bu hafta 5 bin adetin üzerinde ekipmanı üreterek hastanelerimize dağıtacağız.” ifadelerinde bulundu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu