Kia Sorento yenilendi: Daha şık, daha lüks

Dördüncü nesil Kia Sorento, lansmanın 3. yılında derin bir makyaj operasyonundan geçti. Markanın amiral gemisi, birden fazla aktarma organı seçeneğini korurken modern bir yüze ve yenilenmiş bir iç mekana kavuştu.

Kia Sorento’nun dördüncü nesli, örtüsü kaldırıldıktan sadece üç yıl sonra, erken bir güncelleme ile yenilendi. Bugün Kore’de görücüye çıkan orta boy SUV, Kia’nın en son ve daha rafine tasarım dilini sergiliyor. Yenilenmiş bir ön cephe, küçük dokunuşlarla güncellenmiş bir arka tasarım ve daha zarif bir iç mekana kavuşan Sorento’nun global edisyonu bu yıl içinde satışa sürülecek. Sorento’da güncellemenin ortak platformu paylaştığı Hyundai Santa Fe‘nin radikal bir yeniden tasarımla ortaya çıkmasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti.

Yenilenmiş Sorento’da göze çarpan ilk yenilik, kaplan burnu ızgaranın içine kadar uzanan yatay ve dikey ince LED farlarla vurgulanan yeni far grubunun öne çıktığı ön cephe. Tamponun daha net çizgiler kazandığı ve kaputun burunla hizalanmış olduğu görülüyor. Makyaj, yeni elektrikli amiral gemisi EV9 SUV’nin ve yakın zamanda güncellenen şehir otomobili Picanto’nun tasarım dilini yansıtıyor.

Arka tampon yeniden şekillendirilirken, önceden iki parçalı olan LED stop grubu da birbirine bağlantılı hale getirildi, gövdenin geri kalanı ise büyük ölçüde değişmeden kaldı. Buna ek olarak otomobil üreticisi, alaşım jantları yeniden tasarlarken, güncellenen görünümü tamamlamak için de yeni renk seçeneklerini tanıttı.

Kia tasarımcıları, iç mekana daha modern ve estetik bir görüntü kazandırmak için daha temiz hatlar içeren, dijital gösterge paneli ile multimedyanın tek panelde yer aldığı kavisli bir ekran tasarladılar. Her ikisi de 12,3 inç olan çift ekranın bilgi-eğlence yazılımı da yenilendi. Ekranın hemen altında ise daha ince havalandırma menfezleri, yeni bir ortam aydınlatma şeridi ve EV6’yı anımsatan revize edilmiş klima kontrolleri dikkat çekiyor.

Yeni Sorento’nun teknik özelliklerine kayda değer bir ekleme de yapıldı. Orta konsola, araç sahibine aracı çalıştırması, vale modunu etkinleştirmesi ve güvenli ödeme yapması için kolay erişim sağlayan parmak izi kimlik doğrulama sistemi geldi. Ayrıca, yeni döşeme seçenekleri artık siyah/zeytin kahvesi kombinasyonunu içeriyor ve resimde gösterildiği gibi tüm versiyonlarda deri kaplı koltuklar bulunuyor.

Güncellenen Kia Sorento, Kore’deki ana pazarında hibrit model için hem 2WD hem de 4WD konfigürasyonları bulunan benzinli, dizel ve hibrit varyantlar dahil olmak üzere bir dizi aktarma organı seçeneğiyle sunulacak . Plug-in hybrid’in diğer pazarlarda da tanıtılması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu