Toyota’dan 2020’ye Özel Hilux

Toyota 2017 yılında makyajladığı Hilux modelini bu kez "Özel Seri" adıyla yeniden elden geçirdi.

Japon otomotiv devi Toyota, önemli güncellemeler yaptığı ve “Special Edition” (özel seri) adını verdiği Hilux modelini, 30 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenen Birmingham Ticari Araç Fuarı’nda sergiledi.

Özel modelin “Toyota’nın Avrupa satışlarında yakaladığı büyümeyi yansıttığını” söyleyen şirket yetkilileri, bu tasarımın tüm modeller için mi geçerli olduğunu, yoksa sadece sınırlı sayıda bir üretim mi olduğunu açıklamadı.

Foto Galeri

Ön cephede far ve kaput dışında tamamen değişen Hilux’un çok daha agresif bir yüz kazandığı görülüyor. Yanda ayna ve kapı kolları, arkada ise tampon ve kasa kapağı açma kolu siyah piyano lake rengine boyanan Hilux Özel Seri’de Batı Avrupa pazarları için iki tonlu, Doğu Avrupa için tamamen siyah yeni 18 inçlik jantlar da sunuyor.

Dışardaki görsel etki, Hilux’un iç mekanına da taşındı. Direksiyon, vites kolu ve çerçevesi, kapı açma kolu, gösterge sayaçları çerçevesi ve dashboard üstündeki çıta gibi daha önce kromaj kaplama olan tüm detaylar siyah piyano lake ile boyandı.

Tüm Hilux modellerinde olduğu gibi, Toyota Safety Sense güvenlik paketi Özel Seri’de de mevcut. Hilux, gündüz ve gece yaya, gündüz bisiklet algılama özellikli Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), gündüz bisiklet algılayıcı, Yüksek Hız Aralığı Adaptif Seyir Kontrolü (ACC), Yol Tabelası Okuyucu (RSA) ve fren destekli Şerit Takip sistemi (LDA) gibi güvenlik özellikleri barındırıyor.

Hilux Special Edition, Özel Seri olarak Ağustos ayından itibaren Avrupa genelinde satışa sunulacak. Türkiye’ye 2020 model olarak yeni yılın başında gelmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu