Volkswagen adını Voltswagen olarak değiştiriyor mu?

Halk arabası Volkswagen, voltaj arabası "Voltswagen"e dönüşebilir. VW media sitesinde yayınlanan bültende ismin Voltswagen olacağına vurgu yapıldı, ancak bülten kısa sürede kaldırıldı.

29 Mart Pazartesi günü ilginç bir olay yaşandı. Volkswagen’in ABD merkezli medya sitesinde yayınlanan bir bültende, elektrikli otomobillere vurgu yapılarak, 84 yıldır Volkswagen (halk arabası) olarak anılan markanın adının Voltswagen olacağı ima edildi.

Bülten kısa süre sonra apar topar siteden kaldırıldı, fakat bu durum, Amerikan yayın kuruluşu USA Today’ın gözünden kaçmadı. VW’nin Amerika Sözcüsü Brendan Bradley’e ulaşan gazete, sözcüden durumu doğrulayan veya yalanlayan bir açıklama alamadı. Ancak Bradley, bültenin kaldırılma sebebinin 29 Nisan olarak planlanan haberin yanlışlıkla 29 Mart’ta yayınlandığını bildirdi.

Takvim hatası sonucu yayınlanan bültende aynen: “Bir isim değişikliğinden daha fazlası, ‘Voltswagen’ şirketin ileriye dönük e-mobilite yatırımının kamuya açık bir beyanıdır. Yeni isim ve marka, Voltswagen’in tüm insanları EV’lerle bir noktadan bir diğer noktaya taşıma hedefini harekete geçiren yüksek ivmeyi sembolize ediyor” yazıyordu.

Volkswagen’in %100 elektrikli SUV modeli ID.4

Daha da ilginç olan, bültende; Voltswagen isminin sadece elektrikli araçlarda kullanılacağının, içten yanmalı motorlara sahip modellerin ise Volkswagen olarak devam edeceğinin ifade edilmesiydi.

Hatalı paylaşımın oluşturduğu spekülasyon üzerine VW Amerika CEO’su Scott Keogh, çok da net olmayan kısa bir açıklama yaptı. Keogh; “Volkswagen’deki “k” harfimizi bir “t” ile değiştiriyor olabiliriz, ancak değiştirmediğimiz şey, bu markanın dünyanın her yerindeki sürücüler ve insanlar için sınıfının en iyisi araçlar yapma taahhüdümüzdür” dedi.

%100 elektrikli Microbus ID.BUZZ

Markadaki değişimin elektrikli SUV ID.4 ve Microbus ID.BUZZ’un Amerika’da piyasaya sunulmasıyla aynı zamana denk düşmesi bir tesadüf olmasa gerekir.

USA Today’e göre, isim değişikliği sadece ABD için geçerli olacak. Gazete, değişimin Alman markanın itibarını zedeleyen Dieselgate skandalını unutturacak bir girişim olduğunu da iddia ediyor.

Alman marka, 2025 yılına kadar dünya çapında 1 milyon elektrikli araç satmayı ve 2029 yılına kadar 70’ten fazla elektrikli model sunmayı planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu