Volkswagen’den Türkiye’de 5 bin kişilik fabrika yatırımı

Türkiye, son yılların en büyük otomotiv yatırımlarından birine hazırlanıyor. Alman devi Volkswagen Grubu, yeni üretim tesisi için Türkiye’yi seçti. Kuracağı yeni fabrika için bir süredir Bulgaristan ve Türkiye’yi değerlendiren firma, tercihini Türkiye’den yana kullandı.

2022 yılında faaliyete geçmesi planlanan Volkswagen’in Türkiye fabrikasının yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Grup bünyesindeki birden fazla markanın modellerinin montajlanacağı fabrikada, ilk etapta Skoda Karoq ve Seat Ateca’nın üretilmesi bekleniyor.

Söz konusu iki model Volkswagen grubu markalarından Skoda’nın Çekya’daki Kvasiny tesisinde üretiliyor. Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz gibi VW burayı Passat’ın üretimi için kullanmayı planlıyor. Bu sebeple Kvasiny’deki üretimin Türkiye’ye kaydırılmasının ardından Alman markanın Almanya’daki Emden ve Hannover fabrikalarını elektrikli modellere ayırarak Passat’ın üretimini Kvasiny’e çekeceği belirtiliyor.

Elektrikli modellere geçiş planlarını hızlandıran firma, bir süre önce Ford ile “küresel ölçekte” bir işbirliğine gidebileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda Alman markanın ticari modeli Transporter’in üretimini Ford’un Transit modelinin üretildiği Gölcük’teki Otosan fabrikasına kaydırarak, hem maliyetleri düşürmeyi hem de mevcut fabrikalarında elektrikli modellere yer açacağı düşünülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu