Volvo saniyeler içinde ekspertiz yapan sistem geliştirdi

Volvo Car USA, bir aracın kusurlarını saniyeler içinde tespit edebilecek bir mekanizma ve yazılım geliştirdiğini açıkladı. Program şimdilik ABD'nin seçkin Volvo bayilerinde devreye alınacak.

Volvo Car USA, ABD’li servis istasyonları için, bir aracı saniyeler içinde muayene edebilecek ve kusurlarını belirleyecek yeni bir program başlattığını duyurdu. Lastikleri, gövde altı ve araç dışını kontrol edebilen teknoloji, servis çağrılarını kolaylaştıracak ve ekspertiz hizmetini hızlandıracak.

UVeye ile ortaklaşa geliştirilen teknoloji, yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojisini kullanıyor. İlk olarak doğu kıyısındaki seçkin Volvo bayilerinde piyasaya sürülecek ve şirket, 280’den fazla bayisinin sonunda üç temel parçadan oluşan teknolojiyi kuracağını planlıyor.

Sistem, kaporta hasarı, yağ sızıntılarını ve daha fazlasını tespit edebilen bir gövde altı tarayıcı olan Helios, tüm tekerleklerin eşleşmesini sağlayan, yanak hasarını ve diş derinliğini ölçen bir lastik sistemi olan Artemis ve aracın dışının 360 derecelik bir taramasını sağlayan, ezik, çizik, pas ve daha fazlasını tespit eden Atlas’tan oluşuyor.

Volvo, teknolojinin üç ana amaç için faydalı olacağını öngörüyor. Başlangıç ​​olarak, servis teknisyenlerinin incelemelerini daha hızlı gerçekleştirmesine yardımcı olacak. İkincisi, müşterilerle paylaşılabilecek fotoğraflarla dijital bir “araç sağlığı” raporu oluşturacak ve son olarak, Volvo sahiplerini arabalarının olabildiğince güvenli olduğuna ikna etmeye yardımcı olacak.

Bu aynı zamanda satıcıya ekspertiz sırasında yardımcı olacak ve bir mal sahibine araçlarının tam olarak ne tür durumda olduğunu gösterecek. Volvo, araç sahipleri “genellikle ikinci el satışta gerçekte olduğundan daha iyi durumda olduğunu iddia ederler” diyor.

UVeye’nin baş strateji sorumlusu David Oren, “Volvo Cars ve perakendecileri, müşterileri için daha iyi hizmet sağlayan yetenekler ve teknolojiyle açıkça ilgileniyorlar” dedi. “Volvo Cars, güvenliğe olan bağlılığı ve müşterilerle olan güçlü ilişkisi ile öne çıkıyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu