VW yatırımı ile ilgili bakanlıktan açıklama

Volkswagen fabrikası hakkında hükümetten açıklama geldi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Manisa’ya yapacağı 1.3 milyar euro değerindeki fabrika yatırımını Suriye’de başlatılan Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askıya aldığı iddia edilmişti.

Konuyla ilgili yaşanan gelişmelerin ardından ilk açıklama, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay‘dan geldi. İstanbul’da düzenlenen bir toplantı kapsamında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Turagay, yatırımın geleceğinde bir problem görmediğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan haberlerle alakalı açıklama yapan Turagay şu sözleri söyledi, “Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Bir kere bunu net ortaya koyalım. Volkswagen yatırımı devam edecek, çünkü şirket kuruldu. Bir ‘on hold’a alınmış durumda, o da mevcut konjonktürden kaynaklanan bir şey. Bununla ilgili sürekli spekülasyonların çıkarılması hoş değil. Ben o noktada bir olumsuzluk görmüyorum” dedi.

Bu açıklamalarda bulunan Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, bu sözleriyle Volkswagen’in ülkemize yapacağı yatırımına devam edeceğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu