Yeni nesil RS3 Sportback kamuflajlı halde yakalandı

Yenilenen Audi A3 ailesinin performans modeli RS3, ilk kez Avrupa sokaklarında test edilirken yakalandı.

Alman otomobil üreticisi Audi, C segment modeli A3’ü baştan aşağı yeniliyor. Dünya prömiyeri gerçekleştirilen kuzeni VW Golf’ün ardından A3’ün tanıtımının yakın zamanda yapılması bekleniyor. Audi, bu yeniliğe performans üyesi RS3 Sportback’i de katacak.

Kamuflajlı halde görüntülenen RS3, bumerang görünümlü ön farları, LED arka farlar ve profilden bakıldığında öne çıkan gövde hattıyla güncel modelden çok daha farklı bir görünüme kavuşacağını kamuflajın altından bize göstermeyi başarıyor.

RS3’ün tasarımında büyük rol oynayan geniş çamurluklar, ızgara, ön kısımdaki hava kanalları ve arka kısımda bulunan çılgın egzoz, aracın sportif görünümünü kamuflajın bile gizleyemediğini açıkça gösteriyor.

RS3’ün agresif görüntüsü önemli performans parçaları ile harmanlanacak. Yeni jantlara sahip olan araç, geniş ön fren diskleri ile dikkat çekiyor. Büyük kaliperler aracın bir RS modeli olduğunu kanıtlar nitelikte.

Güncel RS3 kaputunun altındaki 2.5 litrelik 5 silindirli, turboşarjlı 400 hp güç ve 480 Nm tork üretebilen ünitenin yeni model RS3’de kullanılacağı ortaya atılan iddialar arasında. Eğer durum bu olursa Audi mühendislerinin aynı motordan daha fazla çıkış gücü çıkarabileceği kesin. Üretilen güç 7 ileri DCT şanzıman ile RS3’ün dört tekerine aktarılabilir.

Modelin önümüzdeki yılın başında tanıtılması bekleniyor. Araç, aynı sene içerisinde satışa sunulacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu