Yeni Porsche Taycan, Tesla Model S Plaid’e 18 Saniye Fark attı!

Porsche, tamamen elektrikli sedan modeli Taycan’ın güncellenmiş versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Alman üreticinin, Turbo GT adını taşıyacağını umduğumuz yeni, en üst seviye Taycan’ı da tanıtmayı planladığını görüyoruz. Çünkü 1000 beygirlik Taycan ile Nurburgring’de tam anlamıyla heyecan verici bir tur zamanı kaydetti.

Porsche yöneticilerini Nurburgring’deki tur süresi çok heyecanlandırmış olacak ki, bu bilgiyi modelin resmi lansmanından önce açıklamaya karar verdiler. Test pilotu Lars Kern, zorlu pistte 7:07.55’lik etkileyici bir süre elde ederek otomobilin önceki en iyi turuna göre 26 saniyelik bir ilerleme kaydetti.

Taycan model serisinin başkanı Kevin Giek, “Motor sporlarında yirmi altı saniye sonsuzluğun yarısıdır. Lars’ın Nordschleife’deki 7:07.55 dakikalık tur süresi oldukça sansasyonel, Taycan’ı elektrikli hiper otomobillerle aynı lige koyuyor ve bu konuda etkileyici olan şey, Lars’ın birkaç tur boyunca neredeyse tamamen aynı zamanı tutturmuş olması” dedi.

Tesla Model S Plaid’den 18 Saniye Daha Hızlı

Bu sadece mevcut Taycan’a göre büyük bir gelişme değil, aynı zamanda en büyük rakibi Tesla Model S Plaid’in elinde bulundurduğu en iyi zamana göre de büyük bir gelişme. Dört kapılı elektrikli sedan Tesla Model S Plaid’in şimdiye kadarki en iyi tur zamanı 7:25.23 olarak kayda geçmişti.

Aslında yeni Taycan Turbo GT’nin tur zamanı, onu Porsche 918 Spyder ve McLaren 720S gibi ciddi rakiplerin de önüne koyuyor. Hatta piyasadaki en etkileyici elektrikli hiper otomobil olan ve pistte kaydedilen en iyi tur süresi 7:05.298 olan Rimac Nevera’nın hemen arkasında yer alıyor.

Porsche, bu iyileştirmeleri nasıl kazandığını henüz açıklamadı, ancak aracın Schwedenkreuz’da 25 km/saat daha hızlı olduğunu ve turu Turbo S’ten 1,3 km daha önde tamamladığını söyledi.

Raporlar, modelin revize edilmiş şasi kurulumundan ve karbon fiber spoyler gibi yeni aero unsurlardan yararlanacağını öne sürüyor. Taycan Turbo GT’nin ayrıca yaklaşık 1.000 hp (746 kW / 1.014 PS) güç üreten üç motorlu bir kuruluma sahip olması ve bu gücü Tesla Model S Plaid’in toplam 1.020 beygir (761 kW / 1.034 PS) değerine yaklaştırması bekleniyor.

Porsche, turun tam bir videosunun Mart ortasında yayınlanacağını ve bunun muhtemelen yeni modelin lansmanıyla aynı zamana denk geleceğini söyledi. Güncellenen Porsche Taycan’ın tüm ayrıntılarını öğrenmek için bizi takip edin.

Foto Galeri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu