Yeni Sonata’ya Pirelli P Zero lastik ve 19 inç alaşım jant

Duyarlı yol tutuşu ve dayanıklılık kombinasyonu sunan Hyundai Sonata, Güvenli Çıkış Uyarısı özelliği sayesinde sürücü ve yolcuları uyararak aracı paralel park halinden daha güvenli çıkmasını sağlıyor.

Sportif tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Yeni Hyundai Sonata SEL Plus  paketinde 245/40 R19 Pirelli P Zero  lastiklere sahip 19 inç alaşım jantları standar olarak sunuluyor. Ayrıca Hyundai sürüş meraklıları için Yeni Sonata’da da  P-Zero All Season lastiklerle hafif kar da dahil olmak üzere dört mevsim çekişin yanı sıra performans görünümü, duyarlı yol tutuşu ve dayanıklılık kombinasyonu sunuyor.

SEL, SEL Plus ve Sınırlı donanımlara ek olarak bir de  Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW) eklendi. SEW, mevcut kör nokta radar sensörleriyle sürücü ve yolcuları uyararak aracı paralel park halinden daha güvenli çıkmasını sağlıyor. Buna ek olarak sistem bir de arka koltuktaki yolcuların trafiğe çıkmalarını önlemeye yardımcı olmak için sesli bir uyarı ve açılır bir mesaj iletiyor.

Hyundai Motor North America ürün planlama direktörü Scott Margason, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “19 inç jantlar ve lastikler, güzel görünen bir arabanın daha iyi görünmesini ve daha iyi performans göstermesini sağlıyor. 2020 başlarındaki Sonata alıcılarımızı dinledikten sonra, Sınırlı kaplamadaki yolcu koltuğuna hızlı bir şekilde güç yüksekliği ayarı ekledik. Buna ek olarak, dizilim boyunca, sürücülerin yoğun bir şehir caddesine paralel park edildiğinde aracın sürücü tarafındaki kapıları açmanın güvenli olup olmadığını bildirmeleri için ikinci bir göz seti veren Güvenli Çıkış Uyarısı ekledik.”

P-Zero Dört Mevsim Lastik Detayları

  • İç blok kış yudumlama teknolojisi ile kar çekiş performansını artırıyor. (Yudumlama, karlı, ıslak veya buzlu koşullarda sürüş çekişini artırmak için lastiğin yüzeyi boyunca ince yarıklar kesme işlemidir.)
  • Değişken ebatlı sırt tasarımıyla da Sonata SEL Plus içindeki gürültüyü en aza indiriyor.
  • Çevresel kanallar ıslak zeminde kayma durumlarında güvenliği artırıyor.
  • Pirelli Gürültü İptal Sistemi (PNCS), lastiğin iç çevresel duvarına uygulanan ses emici bir cihaz sayesinde aracın içindeki gürültüyü azaltıyor.

Smartstream Güç Aktarma Organları

İki Smartstream benzinli güç aktarma organının her ikisinde sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirilen 2.5 MPI / GDI ve 1.6 T-GDI motor sunuluyor. Yüksek verimli yanmalı, soğutulmuş EGR ve optimize edilmiş ITMS soğutma sistemine sahip Smartstream G2.5 GDI motor 191 beygir, Smartstream G1.6 T-GDI ise 180 beygir gücüne sahip.

Kolaylık Teknolojisi

Yeni Hyundai Sonata, panoramik açılır tavan, elektrikli park freni, eller serbest akıllı bagaj, soğutma fanlı Qi yüksek hızlı kablosuz akıllı telefon şarj pedi, standart Apple CarPlay, Android Auto,nBluetooth üzerinden metinden konuşma, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuk özellikleri yer alıyor. Ayrıca Sonata Limited’in 4 ila 6 yönlü ayarlama yapan elektrikli yolcu koltuğu, ek konfor sunuyor.

En üst seviye ses ve navigasyon, doğal dil içeren geniş, yüksek tanımlı, özelleştirilebilir, 10.25 inç dokunmatik ekran ve Blue Link tarafından desteklenen bulut tabanlı konuşma sistemi Sonata’da yer alıyor. Çift Bluetooth desteği de mevcuttur, bu nedenle iki cihaz aynı anda eşleştirilebiliyor.

Dijital Anahtar

Teknolojideki en son gelişmeleri desteklemeye devam eden Sonata, özel bir akıllı telefon uygulamasıyla Hyundai Digital Key’i destekliyor. Hyundai Dijital Anahtar, yüksek düzeyde güvenlik sergileyen Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini kullanıyor. NFC kablosuz veri iletişimi yalnızca cihaz ve okuyucu birbirinden birkaç santimetre uzaklıkta olduğunda gerçekleşiyor ve akıllı telefonların seçilen araç sistemlerini uzaktan kontrol etmesini sağlıyor. Bluetooth Düşük Enerji (BLE) iletişimini kullanarak, araç sahipleri aracını kilitleyebilir, kilidini açabilir, panik uyarısını etkinleştirebilir ve motoru çalıştırabilir.

Hyundai Dijital Anahtar, sahiplerinin geleneksel anahtarları evde bırakmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda anahtarların aileniz ve arkadaşlarınızla güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlar. Farklı araç işlevlerine erişim seviyesi, her ortak anahtar kullanıcıya belirli bir süre için uyarlanabilir. Araç sahibi, aracın kullanım süresini önceden ayarlayabilir veya aracı kredilendirirken yalnızca belirli özelliklerle sınırlayabilir ve elbette anahtarlar uzaktan iptal edilebilir. Vale hizmeti kullanma veya Hyundai bayisini ziyaret etme gibi durumlarda daha fazla kolaylık sağlamak için Hyundai Digital Key, her araçla birlikte temin edilecek bir NFC kartı ile de çalışır. Dijital Anahtar sistemi yalnızca Android işletim sistemini kullanan telefonlarla uyumluluk sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu