Hırsızlar araba çalmak için Apple AirTag kullanıyor.

Kanada'da polis, hırsızların araç çalmak için Apple'ın dijital anahtarlığı AirTag'leri kullandığını, takip edecekleri araca bu cihazlardan yerleştirerek yerini tespit ettiklerini ve fırsatını bulduklarında da çaldıklarını belirledi.

Apple’ın “Kaybetme alışkanlığınız kayboluyor” sloganıyla ve 369 lira başlangıç fiyatıyla Türkiye’de de satışa sunduğu dijital anahtarlık AirTag, anahtarlarınıza taktığınızda cep telefonu uygulaması üzerinden anahtarlarınızın yerini veya aracınıza bağladığınızda konumunu gösteriyor. Ebeveyler çocuklarının sırt çantasına koyarak nerede olduklarını da AirTag sayesinde takip edebiliyor.

Kanada polisi bir off-road aracının arka tamponundaki römork prizine yerleştirilmiş AirTag görselini paylaştı.

İşte bu teknoloji, hırsızların da işine yaradı. Kanada polisi, otomobil hırsızlarının araba çalmak için son teknolojinin nimetlerinden yararlandığını tespit etti. Hırsızlar, AVM veya büyük hipermarket otoparklarında çalmayı planladıkları lüks araçların görünmeyen bir yerine bu AirTag cihazını yerleştiriyor. Sonrasında takip ettikleri aracın bulunduğu yere giderek, açık bir yere park edilip edilmediğine bakıyorlar. Çalınması kolay bir yerdeyse gece uygun zamanı kollayıp aracı çalıyorlar.

Kanada York bölge polisi, AVM ve büyük marketlerin otoparkına araçlarını park eden sürücüleri, otoparkta araçlarının cihaz yerleştirilebilecek noktalarını kontrol etmeden sürüşe geçmemeleri konusunda uyardı. Araç üzerine yerleştirilmiş bir cihaz bulduklarında polisi aramalarını tavsiye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu