Yeni Honda Civic eskisini aratacak mı?

Japon otomobil üreticisi Honda, on birinci nesil Civic modelini tanıttı. Marka Civic sedandan sonra aileyi Hatchback, sportif versiyonlar Si (ABD pazarına özel) ve Type R ile genişletecek.

Twitch platformu üzerinden yapılan canlı yayınla tanıtılan 2021 Civic prototipi, tasarım olarak FC5 kasaya yani güncel onuncu nesle benzer yönler taşısa da yepyeni bir duruşa kavuştuğu ortada.

İnce ve hafif çizgilere sahip 2021 Civic modelinin genel hatlarında bozulma yaşanmıyor. Alçak kaput ve aşağı taşınmış omuz çizgisi sayesinde Civic, iç mekanda havadar ve ışık alan bir kokpit sunuyor.

Farları geriye doğru uzatılan modelin ince ızgarasının altında radyatör ızgarası olan bir tampon yer alıyor. Civic, arka cephede ise tamamen yenilenmiş stop lambaları sunuyor.

Sadece eskiz olarak paylaşılsa da yeni Honda Civic’in kabininde de ciddi değişimler yapıldığı görülebiliyor. Güncel modele göre daha sade ve ergonomik duran iç mekandaki en büyük değişiklik şüphesiz yeni gösterge paneli.

9 inçlik yüksek çözünürlüklü ekran, Civic’teki ilk “tamamen dijital” gösterge paneli olarak karşımıza çıkıyor. Kapı kolları eskiyle benzer duran 2021 Civic’in konsol düzeni ise çok daha ince ve boydan boya uzanan bal peteği formlu havalandırma çıkışlarını barındırıyor.

Honda Sensing sistemi sayesinde sürücülere yeni sürüş asistan sistemleri, yeni hava yastıkları, daha zarif duran bir direksiyon simidi sunuluyor. Honda tutkunlarını, Japon markanın ACE adını verdiği proses ile üretilen, yaya ve yolcuları daha iyi koruyan gövde bekliyor olacak.

On birinci Honda Civic’in satışları bazı pazarlarda 2021 ilkbaharı itibarıyla başlayacak. Artık sedan versiyonun imalatı, Honda’nın İngiltere’de yaptığı gibi Türkiye fabrikasını da kapatması dolayısıyla ülkemizde gerçekleştirilemeyecek, ülkemize muhtemelen Japonya’dan veya Asya’daki bir başka fabrikadan ithal edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu