Mercedes üreticisi Daimler, Çinli Geely ile yeni nesil motorlar geliştirecek

Mercedes-Benz'in sahibi Daimler AG, Salı günü yaptığı açıklamada, hibrit araçlarda kullanılmak üzere yeni nesil yanmalı motorlar üretmek için Çinli Geely ile işbirliği yapacağını söyledi.

Daimler sözcüsü yaptığı açıklamada; “İki firma, daha yüksek verime sahip modüler bir motor geliştirmeyi planlıyor.” Sözcü, hibrit motorların hem Avrupa’da hem de Çin’de üretileceğini sözlerine ekledi. Alman raporuna göre, bu durum sendikaları endişelendiriyor ve üzüyor.

İki şirketin 2024’ten itibaren her yıl “ortaklaşa yüz binlerce benzinli motor üreteceği” belirtildi. Daimler motorun geliştirilmesinden sorumlu olurken, Geely ise motorları Çin’de üretecek.

Geely’nin Daimler’de yüzde 9,69 hisse sahibi olduğunu hatırlatalım. Bu arada bahsi geçen ortak çalışma kararı Daimler’in elektrikli ve benzinli güç ünitelerinden sorumlu Untertuerkheim’daki tesisindeki çalışma konseyi için de sürpriz olmuş.

Fabrikanın çalışma konseyi şefi Michael Haeberle konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Diyecek bir şey bulamıyoruz. Olası alternatif üretim lokasyonları hakkında herhangi bir fikir alışverişi bile yapılmadı. Untertuerkheim olarak dört silindirli motor üretebiliriz ancak buna dair daha önce konuşulmadı bile.”

Daimler ile Geely arasında yapılan motor ortaklığı sonrasında Automotive News Europe’a konuşan Renault sözcüsü, Fransız marka ile Alman üretici arasında hâlihazırda süren çalışmaların bu karardan etkilenmediğini belirtti ve yeni olasılıkların da değerlendirildiğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu