Opel Astra’nın SW modeli Sports Tourer’ın örtüsü kalktı

Yeni nesil Opel tasarım felsefesinin station wagon sınıfına yansıyan ilk modeli Astra Sports Tourer tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Benzinli ve dizel versiyonlarına bu modelde de devam eden Opel, ayrıca hibrit seçenekli bir Astra Sports Tourer de sunuyor.

Eylül ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen yeni nesil Astra hatchback’in ardından Opel, bugün heyecanla beklenen station modeli yeni Astra Sports Tourer’ı tanıttı. İki farklı güç seviyesiyle sunulan şarj edilebilir (plug-in) hibrit versiyonun da yer aldığı Astra Sports Tourer, Opel’in plug-in hibrit motora sahip ilk station modeli olma özelliği de taşıyor.

Yeni Astra Sports Tourer, Opel’in yaklaşık 60 yıl önce bu sınıfta bir Alman markasının ilk station otomobili olan Kadett Caravan ile başlayan kompakt SW geleneğini de sürdürüyor.

HB ile motorlar ortak

Yeni Astra Sports Tourer’da benzinli ve dizel motorlar PSA modellerinden tanıdığımız ve Astra hatchback’te de kullanılan ünitelerle aynı. 110 ve 130 beygir gücünde üç silindirli, 1.2 turbo benzinli ile yine 130 beygir gücünde 1.5 turbo dizeller görev alıyor. 1.6 turbo plug-in hibrit modellerde ise güç 180 ve 225 hp.

Astra Sports Tourer, HB versiyonda olduğu gibi sadece önden çekişli olarak sunulmaya devam ederken, benzinli ve dizel motorlarda altı vitesli manuel şanzıman standart, 110 beygir dışındaki güç çıkışına sahip versiyonlarda ise 8 ileri tam otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Hibrit modeller sadece otomatik şanzımanla sunuluyor.

Eskisinden daha kısa ama aks mesafesi daha uzun

HB model gibi yeni station model de PSA Grubu’nun EMP2 platformunu temel alıyor. Bu platform, kısa Astra’nın yanı sıra yeni Peugeot 308 ve 308 SW’nin altyapısını da oluşturuyor. 4642 mm uzunluğa, 1860 mm genişliğe ve 1480 mm yüksekliğe sahip aracın 2732 mm olan aks mesafesi Astra HB’den 57 mm daha fazla. Burada ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyor. Yeni Astra Sports Tourer’ın aks mesafesi önceki nesline göre 70 mm daha uzun olmasına rağmen toplam uzunluğu eskisinden 60 mm kısa. Bunun sebebi ise ön tampon ve burnunun daha kısa ve ön tekerleklere yakın olması.

HB ve Sports Tourer’lar, Opel Vizor ön cephe ve (opsiyonel) Matrix LED farlarla yenilikçi Opel marka yüzünü temsil ederken, iç mekanda da markanın Pure Panel (Saf Panel) adını verdiği dijital dashboard sürücüyü karşılıyor.

Gösterge paneli ve multimedya ekranın yekpare bir panel şeklinde uzandığı ön panelde klima düğmelerinin multimedya ekrandan ayrı olması dikkat çekiyor.

Apple CarPlay ve Android Auto, kablosuz olarak telefona bağlanma olanağı sağlarken güvenlik ve konfor için en yaygın yardım sistemleri çoğunlukla standart ama opsiyonel olanlar da var.

Bagajda esneklik: “Intelli-Space” hareketli zemin

Yeni Astra Sports Tourer’ın bagajı, arka koltuk sırtlıkları dik durumdayken 608 litreden fazla alan sunuyor. Katlandığında ise bu alan 1.634 litreye ulaşıyor (Hibrit versiyonun pilleri sebebiyle bagaj hacmi sırtlıklar kullanımdayken 548 litre, yatırıldığında 1.574 litre). Bu hacim, 540 litre olan önceki nesle göre 68 daha geniş. Ayrıca standart olarak sunulan ve 40:20:40 oranında yatırılabilen üç parçalı arka koltuk sırtlıkları katlandığında zemin tamamen düz oluyor.

Bagajda Opelin “Intelli-Space” adını verdiği kullanışlı bir sistem yer alıyor. Bu hareketli yük zemini tek elle kolayca yüksek ve alçak pozisyonlara ayarlanabiliyor ve seperatör 45 derecelik bir açıyla sabitlenebiliyor.

“Intelli-Space” özelliğine sahip yeni Astra Sports Tourer, lastiğin patlaması durumunda da hayatı kolaylaştırıyor. Lastik tamiri ve ilk yardım kitlerine bagajdan veya arka yolcu oturma alanından erişilebiliyor. Bu, bagajı tamamen açmaya gerek kalmadan kitlere ulaşılabileceği anlamına de geliyor. Üstüne üstlük bagaj kapağı, tıpkı yeni nesil SUV modellerde olduğu gibi, arka tamponun altından ayak hareketiyle otomatik olarak açılıyor ve kapanıyor.

Yeni Astra Sports Tourer, benzinli, dizel ve 180 beygirlik hibrit motorlarla Avrupa’da Şubat 2022’den itibaren satışa sunulacak. 225 hp hibrit versiyonun ne zaman satışa çıkacağı ise açıklanmadı.

FOTO GALERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu