Yılın Otomobili yarışında elektrikli olmayan tek finalist Peugeot 308

2022 Yılın Otomobili (COTY) finaline kalan 7 model açıklandı. Finalistlerin altısı elektrikli otomobillerden oluşurken, finale kalan tek içten yanmalı motora sahip model Peugeot 308 oldu.

Elektrikli araçların popülaritesi artıyor. Bunun en önemli yansımalarından biri de 2022 Yılın Otomobili (Car Of The Year – COTY) elemelerinde ortaya çıktı; finale kalan 7 otomobilden altısı %100 elektrikli (BEV) otomobillerden oluştu. Finalistler arasında tek içten yanmalı motora (ICE) sahip model ise Peugeot 308 oldu.

Finale kalan 7 otomobilden sadece Peugeot 308 içten yanmalı motora (ICE) sahip.

6 elektrikli otomobil ise şunlar: Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Renault Megane E-Tech ve Skoda Enyaq iV.

İşleri daha ilginç hale getiren şey, bu yedi aracın BMW 2 Serisi Coupe, Maserati MC20, McLaren Artura ve Mercedes C-Class gibi iddialı modellerin bulunduğu 39 araç arasından sıyrılarak son 7’ye kalmaları. Üstelik bu 39 model arasında Audi e-tron GT, Q4 e-tron, BMW iX , i4, Mercedes EQS, Tesla Model Y ve Volkswagen ID.4 gibi lüks ve konforlu %100 elektrikli modellerde bulunuyordu.

Bu yılın kazananı, son oylama turunun ardından 28 Şubat’ta açıklanacak. Hangi modelin kazanacağı otomobil camiası ve tutkunları tarafından merakla bekleniyor. Ancak 585 PS güç ve 740 Nm tork üreten çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip GT versiyonuyla Kia EV6 oldukça dikkat çekiyor. Bu, model, 100 km/s hızlanmasını sadece 3,5 saniyede tamamlıyor.

2022 YILIN OTOMOBİLİ FİNALİSTLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu