TOGG ile çıktığınız yolun hava durumunu önceden bileceksiniz

TOGG araçları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen hava durumu bilgilerini anlık olarak sürücüye aktaracak. Daha güvenli rota önerisi, hava şartlarına uygun kıyafet önerisi ve güzergah üzerindeki şarj istasyonu hava durumunu ekrandan izleyebileceğiz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve TOGG; meteorolojik veri ve bilgilerin paylaşımı ve ortak kullanılmasına dair protokol imzaladı. Dünya çapında örnek teşkil edecek olan bu anlaşmaya göre; TOGG’un akıllı yaşam platformu olarak adlandırılan elektronik arabirimine, MGM tarafından sağlanacak gözlem, hava tahmini, kara yolları tahmin sistemi ve MeteoUyarı gibi ürünlerin entegrasyonu sağlanacak. TOGG ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasındaki veri paylaşımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TOGG’u yetkilendirmesiyle gerçekleşecek.

Sürücüye Yönelik Uygulamalar, Araç İçi Uygulamalar ve Araçtan Alınacak Sensör Verilerinin Kullanımı olarak üç başlık altında hayata geçirilecek uygulamalar ve sağlanması hedeflenen katma değer sayesinde yeni teknoloji ve servislerin geliştirilmesinin de önü açılacak.

Anlaşma kapsamında; TOGG otomobillerinde yer alması planlanan hava tahmin gösterimi, navigasyonda güvenli rota hesaplama ve adaptif menzil hesabı için MGM’nin verileri kullanılması planlanırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Karayolları Hava Tahmin Sistemi’nin (KHST), TOGG Akıllı Yaşam Platformuna entegrasyonu sağlanacak.

Bilişim Vadisi’nde düzenlenen imza töreninde T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ve TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş yer aldı.

TOGG ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında varılan anlaşma, sürücülere büyük konfor ve yol güvenliği sağlayacak. TOGG’dan yapılan açıklamaya göre; şirketin AR-GE merkezi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden akan verileri işleyerek araçlara online olarak iletecek. Veriler ışığında TOGG marka araçlar, yolculuk güzergahı için hava şartlarına göre rota önerilerinde bulunacak ve güzergahta bulunan şarj istasyonlarındaki anlık hava durumunu aktaracak. Böylece yolculuklar hem daha güvenli hem de konforlu hale gelecek.

Araçların dijital gösterge panellerinde sürücüye aktarılacak olan bilgiler sayesinde sürücüler, daha doğru güzergah ve menzil tahmini bilgisine ulaşmış olacak. Bunun yanı sıra araçlar hava şartlarına uygun kıyafet önerisi ve risk değerlendirmesi de yapacak.

TOGG araçları yalnız bilgilendirmekle kalmayacak, aynı zamanda teknolojik olarak aracın far, klima ve silecek gibi sık kullanılan ekipmanlarının enerji tüketimini hava şartlarına uygun şekilde optimize edecek. Bu sayede meteoroloji bilgilere göre aracın enerji tüketimi kontrol edilerek daha sağlıklı bir menzil hesabı yapılması sağlanacak.

Tüm bu işlemleri araçlar, silecek, ABS, ESP, hız ve sıcaklık sensörlerinden aldığı bilgilerle işleyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu