Subaru’dan yeni Boxer motorlu, dört çeker B-Hatchback mi geliyor?

Toyota ve Subaru ortaklığının yeni bir meyvesini daha görebiliriz. Uzun zamandır B-HB sınıfında modeli olmayan Subaru'ya dört tekerlekten çekişli Boxer motorlu bir küçük hatchback gelebilir.

Toyota’nın Subaru hisselerinin bir kısmını (%20) satın almasından sonra beklenen büyük iş birliği bir türlü gelmedi. Subaru BRZ ve Toyota GT86 dışında ortak bir model geliştirmeyen ikili, yakın tarihte Yaris GR tabanlı yeni bir B-HB’e imza atabilir.

Yeni bir hothatch olarak doğacak modelin adı henüz belli değil. Aslında taraflardan bu konu ile ilgili her hangi bir resmi açıklama da yapılmadı, ancak şirketlerden sızan bilgiye göre alt yapısı Yaris GR, motoru ise Subaru’nun efsanevi Boxer’ı olması büyük ihtimal. Motorun gücü ile ilgili sızmış her hangi bir bilgi yok, ancak 1.6 hacme sahip ve 250 beygir üstü bir makine olma ihtimali yüksek. Aracın Subaru’nun simetrik dört çeker sistemine sahip olması ise kesin gibi.

Üretime bu yılın sonbaharında geçilmesi konuşuluyor. Fakat bu konuda da her hangi bir açıklama yok. Sızan bilgilere göre, yeni geliştirilecek HB modelin Impreza’dan daha küçük olacağı ve alt yapısını Yaris’ten alacağı öngörülüyor. Bir diğer bilgi ise Subaru’nun yeni geliştirilecek bu otomobille birlikte Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) tekrar döneceği bilgisinin yer alması. Bilindiğini üzere Subaru, bir dönem Impreza WRX STi otomobille Dünya Ralli Şampiyonası’na katılmış ve üst üste (1995,1996,1997) üç yıl markalar şampiyonu olmuş, ayrıca Colin McRae (1995), Richard Burns (2001 ) ve Petter Solberg (2003) ile pilotlar şampiyonluğunu kazanmıştı. 2019 yılında ise Toyota, Yaris GR ve Ott Tanak ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda pilotlar şampiyonu oldu.

2019 yılında Toyota’nın Subaru hisselerini satın alması sonrası her iki şirketten yapılan açıklamalarda ortak ürün geliştirme konusunda daha yoğun çalışacakları belirtilmişti. Bunun üzerine Toyota C-HR’nin bir türevinin Subaru markasıyla da piyasaya sürüleceği konuşulmuş, ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen her hangi bir gelişme olmamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu