Yeni Subaru Outback daha fazla off-roader

Subaru önümüzdeki ay Avrupa'da altıncı nesil Outback'i piyasaya sürecek. Outback, en yakın rakibi Audi A6 Allroad'da göre; daha fazla sürüş keyfi, çok yönlü güvenlik ve ortalamanın üzerinde bir esneklik vaat ediyor.

Yeni Subaru Outback, bir önceki neslin 4 silindirli 2.4 litrelik 180 beygir güç üreten boxer motoru ile satışa sunulacak. Ayrıca araçta 256 beygir güce sahip 2.4 litrelik turboşarjlı bir motor da yer alacak. Her iki motorda, bir önceki nesil otomobilin vites kutusundan yüzde 22 daha az güç kaybı sağlamak için daha düşük viskoziteli yağ ve yeni hidrolik kullanan sekiz vitesli bir CVT şanzıman kullanılacak.

Subaru Global Platform’un güncel versiyonu üzerine inşa edilen yeni Outback’de, bir önceki nesle göre ön süspansiyon sertliği yüzde 70 daha sert hale getirilirken, gövde dönüşü ise yüzde 50 daha azaltıldı. Subaru, yeni Outback’de hem iyileştirilmiş düz yol dengesi hem de daha hızlı tepki veren direksiyon sunuyor.

Dayanıklı arazi aracının yeni versiyonu, Subaru’nun dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte aktif tork vektörü ve yokuş iniş kontrolü gibi sistemlerle birlikte standart olarak geliyor. Subaru ayrıca, bir dizi yeni güvenlik özelliği ile gelişmiş çarpışma koruması sağladığını iddia ederken, arazi kabiliyetini, 213 mm’lik artırılmış yerden yükseklik ve kar için önceden yapılandırılmış sürüş ayarları içeren yeni bir ‘X-Modu’ ile geliştirmiş.

Yeni Subaru Outback iç mekanında, su itici bir malzemeyle kaplanmış koltuklar sunuyor. Ayrıca giriş seviyesi Outback dışında hepsinde, 11.6 inç büyüklüğünde multimedya bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Aracın arka koltukları katlandığında ise 2.143 litrelik iddialı bir bagaj hacmine ulaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu