Honda’dan yeni pist canavarı Civic Type R TC

Honda, performans modeli Type R'ın motorunu daha da geliştirerek 335 hp gücünde bir canavar ortaya çıkardı: Type R TC.

Honda, performanslı hatchback Civic Type R modelinin piste özel yeni modelini geliştirdi. Honda, SRO Touring Car America TC, SCCA T2, NASA ST5 ve E2 klasmanlarına uygun şekilde geliştirdiği modelini Civic Type R TC adıyla tanıttı.

Honda Performance Development departmanı sunduğu Civic Type R TC için özel olarak geliştirilmiş radyatör ve yağ soğutucusu, egzoz için downpipe (katalizör iptali), limitli kaydırmalı diferansiyel, FIA onaylı 60 litrelik yakıt deposu gibi parçalar kullanıyor.

Aracın ön cephesinde standart Civic Type R modellerinden farklı bir ızgaraya, fren soğutmasının daha verimli olması için de hava girişlerinde bazı değişikliklere ve kaput üzerinde de fiberglas malzemeden üretilmiş havalandırma ızgaralarına yer verildiğini görüyoruz.

Honda, Civic Type R TC’de 273 hp ve 335 hp güçlere sahip iki motor seçeneği sunuyor bunu ise standart Civic Type R’ın 2.0 litrelik turboşarjlı 4 silindirli ünitesinden yararlanıyor. Aynı zamanda araç standart Type R’ın 6 ileri manuel şanzımanını kullanıyor.

Civic Type R TC iç mekanında ise takla barı, yangın söndürme kiti, OMP yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sunuyor.

ABD fiyatı ise 89.900$ fiyat etkine sahip olan bu araç için Honda, müşterilerine yarış etkinliklerinde mühendislik ve yedek parça desteği sunacağını belirtiyor.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu